Új csúcsok! Augusztusban már 38 ezer pont felett is járt a BUX!
A nyár utolsó hónapjában sem pihent meg a BUX, szinte már menetrendszerűen döntött ismét történelmi csúcsokat. 2017. augusztus 28-án új csúcson, 38 098 ponton zárt, végül ehhez hasonló szinten, 38 092 ponton fejezte be a hónapot. A Blue Chipek mind jól mentek.
Megjelent: 2017. 09. 04. hétfő 14:00

A HÉT TÉMÁI

Megkaphatod az elmúlt napok legfontosabb anyagait a postaládádba, ehhez e-mail-címeddel iratkozz fel hírlevelünkre!

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
augusztusrészvénybudapesti értéktőzsdeforgalombétotpmoltelekomrichterwoodrekordcsúcsbux index

Augusztusban 212,3 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a Budapesti Értéktőzsde azonnali részvénypiacán, ami nemcsak a júliusi 198 milliárdos (198,2 Mrd) érteket haladja a meg, de a tavalyi év hasonló időszakában mért 158 milliárdos (158,36Mrd) forgalmat is. A napi átlagos 9,2 milliárd forintos forgalom jelentősen meghaladja a tavaly augusztusi értéket (6,9 milliárd)

 

A nyár utolsó hónapjában sem pihent meg a BUX, szinte már menetrendszerűen döntött ismét történelmi csúcsokat. A BUX augusztus során hónap során több alkalommal is 37 ezer pont környékén járt, azonban itt sem pihent és végül a hónap végén 38 092 ponton állapodott meg, 6 pontra mindössze az új történelmi indexcsúcstól.

 

A vezető részvények közül most is az OTP részvényei teljesítettek a legjobban, a bankpapír árfolyama 9,3 százalékot nőtt augusztusban, melyet a MOL követett 7,2 százalékos emelkedéssel. A Magyar Telekom 5,2 százalékos, a Richter pedig 1,6 százalékos pluszban fejezte be az augusztusi kereskedést.

A kisebb részvények között a Prémium kategóriában az Appeninn volt a hónap nyertese 54,2 százalékos emelkedéssel, melyet a CIG Pannonia (20,8 százalék) követett. Nem sokkal ettől lemaradva a PannErgy tudta még 10 százalék fölötti plusszal zárni az augusztust, az árfolyama 17,3 százalékkal nőtt.

A standard kategóriában a Nordtelekom 66,7 százalékot, az Enefi 34 százalékot, a Konzum pedig 24 százalékot emelkedett.

 

Ami a részvénypiaci forgalmi rangsort illeti, a tőzsdetagok közül a WOOD állt az élre, második a Concorde, harmadik az Erste lett.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS