Az EKB alelnöke szerint a piac félreértette Draghi szavait
Mario Draghi, az EKB elnöke, meglehetősen optimistán nyilatkozott a gazdaságról: az inflációt visszafogó tényezőket átmenetinek nevezte és szót ejtett a QE program későbbi leépítéséről. A piaci mozgásokat követően az EKB alelnöke már másnap jelezte, félreérthették Draghi szavait.
Megjelent: 2017. 07. 06. csütörtök 08:50

SZAKÉRTŐ

Érdekel ?

INFORMÁCIÓT KÉREK
Visszahívunk, amikor Neked alkalmas.
Varga Botondequilor befektetési zrtekbmario draghieurusdkötvény

Mario Draghi, az EKB elnöke, legutóbb múlt hét kedden beszélt a nyilvánosság előtt a monetáris politikáról, ahol nagyon optimista hangnemben beszélt az eurózóna gazdaságáról. A piacon azonnal euró erősödést láthattunk, és a kötvény hozamok is jelentős emelkedésen mentek keresztül. Ezek a piaci mozgások láthatóan nem tetszettek az európai jegybankároknak.

Már rögtön másnap az EKB alelnöke jelezte, nem érti a piaci mozgásokat szerint Mario Draghi nem beszélt semmi meglepő dologról, semmi nem változott a politikájukban. Ezzel próbálta megakadályozni az euró erősödését.

Mario Draghi beszédét követően a piac is optimista hangulatba került, és erősödni kezdett az euró. Másnap ezt az erősödést próbálták visszaszorítani azzal, hogy megerősítő nyilatkozatokaztokat tettek: az EKB nem változtat korábbi politikáján.
Beágyazás

Ezzel az embed kóddal a weboldaladba illesztheted a videót
Embed kód méretezés: px px

RENDEZVÉNY

RENDEZVÉNY RÉSZLETEI

VISSZAHÍVÁS